En mer guidet besøk – hvordan å åpne museer og gallerier trygt

Museer og gallerier i NORGE vil være i stand til å åpne sine dører for publikum i juli. Men gjenåpning vil være betinget av deres evne til å gjennomføre sikkerhetstiltak. Sosiale distansere er åpenbart viktig i disse institusjonene, som ofte ble beskrevet som overbefolket når livet ble mer vanlig.

Å være i stand til å bruke sosiale distansere tiltak vi trenger å vite hvor mange mennesker vil være der, hva de ønsker å se, og hvordan de vil navigere fra ett rom til et annet.

Disse spørsmålene var viktig å kuratorene og museum eiere selv før denne perioden av økonomisk usikkerhet for livet av mange museer. Så mye at, i løpet av sommeren 2018, våre venner på British Museum kontaktet oss med et veldig enkelt spørsmål: «kan du fortelle oss hvordan våre besøkende flytte rundt på museet kan du gjøre det på en enkel og billig måte, uten å samle inn personlige eller demografiske data fra dem?»I respons til at vi satt i gang et prosjekt på Alan Turing Institutt kalt: å Lytte til publikum: Data vitenskapen å forstå den Britiske museets besøkende.

Følgende audio-guider

I dette prosjektet, vi lettelse opp på dataene som er generert av British Museum lyd-guider – små gadgets at om lag 5% av de besøkende leie for £7 hvis de ønsker å lytte til beskrivelser av forskjellige gjenstander i museet. Til å spille det aktuelle lydspor, besøkende trenger for å ringe i en kode som er unik for hvert objekt. Enhet som ikke bare spiller rett spor for dem, men også registrerer objektet antall og nøyaktig klokkeslett for forespørselen i minnet. Det gjør dette mest for forskning og service forbedring, men det vil også e-post en liste over alle besøkte objekter til de besøkende på slutten av dagen, som en fin suvenir.

Denne digitale posten også forteller oss om vistors’ fysisk plassering i museet som vi kan anta at de er mest sannsynlig å lytte til beskrivelse av et objekt ved å stå nær den.

tudying data av noen 40,000 besøk, fant vi følgende: de fleste av de besøkende tilbringer rundt 1,5 til tre timer å besøke museet. I løpet av denne tiden de går vanligvis mellom 20 og 45 objekter (dette er bare kontoer etter objekter med lyd beskrivelser). Våre viktigste funn var at de fleste av de besøkende vandre rundt – de trenger ikke nødvendigvis besøke alle objekter i samme tema eller følg forhåndsdefinerte stier (kalt «turer» – lister av objekter som er buntet sammen med kuratorene, som for eksempel «det gamle Egypt» eller «høydepunkter»).

Navigering ved hjelp av strukturer

Hva som faktisk bestemmer den besøkendes navigasjon veier mer bestemt er den fysiske strukturen av museum snarere enn den tematiske fordelingen av objekter, i henhold til våre analyser. For eksempel, avstanden til et rom fra museet inngang og antall skritt som må klatre for å komme til et rom. Som sådan, lokalisering av kafeen og toalettet kan være like viktig eller enda viktigere enn plasseringen av Rosetta Stone.

Du leser dette, så det er en god sjanse for at du er et museum entusiast (eller en data science-entusiast, eller kanskje til og med begge deler), og hvis så, vil du kanskje bli litt fornærmet av den siste ledd. Du tenker kanskje at slike navigering av museer kan være sann for den generelle turist eller «casual» – museum-goer, men «erfarne» besøkende operere med et formål, å vite hva de vil se, og vanligvis ønsker å se det hele tatt.

Og du vil være rett. Bortsett fra å studere generelle atferd, vi har også forsøkt å kategorisere besøkende basert på deres navigering mønstre. Her er fire typer besøkende, vi fant:

Forpliktet trekkers (22% av de besøkende): vanligvis solo besøkende som brukte mye tid på deres besøk og se mange gjenstander med få eller ingen pauser i mellom.

Rolig oppdagere (34% av de besøkende): ofte er i en gruppe, å tilbringe en god del tid i museet ser færre objekter.

Målrettede besøkende (31% av de besøkende): kortere besøk, se færre objekter, bruke mer tid på å gå over rom.

Rask samplere (12% av de besøkende): mest sannsynlig til å være en del av en gruppe, bruke mye tid på å vandre mellom rommene og se er det svært få objekter.

Husk, må alle besøkende vi studerte var entusiastiske nok til å bruke £7 for audio-guide. Hvis vi på en eller annen måte kunne studere alle besøkende (med og uten lyd guide), jeg er sikker på at prosentene som ville være annerledes – tyngre mot rask samplere og lettere på forpliktet trekkere.

Tryggere museum besøk

En begrenset og kontrollert besøk – det eneste levedyktige alternativet i øyeblikket – vil være bedre egnet for dem som faller inn i kategorien av engasjerte trekkere. Mens de som liker å utforske, ta pauser, og har en mer rolig besøk, må kanskje vente noen uker. Den nye arten av å besøke kunne bli tillagt vekt i offentlig kommunikasjon om gjenåpning. Dette er slik at de som normalt ville være rolig oppdagere, målrettede besøkende eller rask samplere vet de vil, for tiden, har til å vedta ulike vise atferd.

Tatt i betraktning at avstanden fra inngangen og oppover trapper spille en så viktig rolle, en idé i gjenåpning kan være å ha flere innganger og besøk begrenset til én etasjer.

Til slutt, tatt i betraktning at mange mennesker se et veldig lite antall objekter på ett besøk, kan det være en god idé å dele museer i flere isolerte sub-museer. Ikke bry deg om at det gamle Hellas objektene er fordelt på flere rom, og to forskjellige etasjer, svært få besøkende vil se dem alle i ett besøk. Også, dette gir besøkende unnskyldning for å gå tilbake.

Imidlertid, det er to utfordringer i distribusjon av vår analyse til dagens situasjon. Først av alt, våre data ble generert av et lite utvalg av besøkende som helt klart var representative for den generelle befolkningen av museum-goers og dette kan gi noen skjevheter i resultatene. For det andre, audie guider er for det meste brukt av internasjonale besøkende mens forventningen er at den første gruppen av besøkende post-lockdown ville være mer innenlandske vurderer sparsity av internasjonale turer.

Åpne museer, er det viktig å vite hvilken type besøkende ville være mer sannsynlig å dukke opp på døren og hva slags besøk ville passe dem best. Det er fortsatt mye mer å forstå om besøkende, men jeg håper at vårt arbeid kan gi noen grunnleggende innsikt hjelpe utarbeidelse.